SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Beogradski okrug Ekologija Vesti

Više se ne odlaže otpad na staroj deponiji u Vinči

Novu sanitarnu deponiju u Vinči i radove na izgradnji postrojenja za tretman i proizvodnju energije iz otpada, obišla je danas ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović.

Vujović je nakon obilaska centra za upravljanje otpadom u Vinči, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predstavnicima kompanije Beo čista energija, istakla da ono što je važno za Beograđane, jeste da se komunalni otpad više ne odlaže na staroj deponiji, na kojoj se nepravilno odlagao poslednjih 40 godina i da će ta deponija biti sanirana, piše na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

„Zamolila sam privatne partnere da poštuju ugovorne rokove, ali i da taj veliki posao pokušaju da završe pre roka. Ministarstvo zaštite životne sredine je dalo sve potrebne dozvole za rad nove deponije, na kojoj se sada odlaže komunalni, građevinski i inertan otpad“, izjavila je Vujović.

U Vinči se grade moderna postrojenja, a kada Grad Beograd i privatni partner kompletno realizuju projekat, Beograd će dobiti savremeni centar za upravljanje otpadom, dodala je ministarka.

Ministarstvo koje vodim ubrzano radi i na projektima izgradnje osam regionalnih centara za tretman otpada po najvišim standardima. Već u prvom kvartalu 2022. godine, raspisaćemo tender za prva četiri regiona: „Kolubara-Kalenić“, Sombor, Nova Varoš i Užice. Krećemo sa radovima sledeće godine i trudićemo se da ih maksimalno ubrzamo, jer nam je cilj da gradimo bolju i čistiju budućnost za generacije koje dolaze, na kraju je poručila Irena Vujović.

Foto: Vlada Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *