SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Brza saobraćajnica od autoputa do Golupca

Predsednik Aleksandar Vučić danas se sastao sa delegacijom kineske kompanije “Shandong Hi-Speed Group”. Cilj ovog sastanka bio je ugovor o izgradnji brze saobraćajnice.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije potpisali su ugovor sa predstavnicima ove kineske kompanije o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina planirane brze saobraćajnice je 67,94 kilometra.

Nakon potpisivanja ugovora predsednik Vučić je rekao da je vrednost radova 337 miliona evra, a da će radovi biti završeni do novembra 2024. godine, prenosi Tanjug.

 „Izgradnjom brze saobraćajnice od auto-puta Beograd – Niš do Golupca spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava i jednim od najlepših delova zemlje i podižemo taj kraj Srbije“, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zatim je dodao: “Za tri godine ići ćemo od Beograda do Velikog Gradišta za sat vremena, do Golupca za sat i 15 minuta. Mislim da to niko nikada nije ni sanjao”.

Predsednik Vučić se na kraju zahvalio ambasadorki Čen Bo i predsedniku Kine na velikoj podršci koju pružaju Republici Srbiji. Ambasadorka je uzvratila zahvalnost predsedniku Vučiću zbog toga što veliku pažnju pridaje kineskim kompanijama koje grade u Srbiji, prenosi Info24.

Foto: info24

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *