SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Zdravlje

Đumbir u borbi protiv masnih naslaga

Ukoliko mislite da imate višak kilograma i želite da smršate, slobodno dodajte jelima svež ili sušeni đumbir, a možete i da pijete.

Pored pravilne ishrane i redovnog vežbanja način da se izborimo sa viškom kilograma su i brojni prirodni dodaci ishrani koji nam mogu pomoći u tome. Među njima je svakako i đumbir, jer on ubrzava metabolizam, smanjuje nadutost, a to je ono što doprinosi gubitku kilograma.

Đumbir obiluje antioksidansom gingerolom, koji pomaže u otklanjanju štetnih hemikalija što ih naše telo proizvodi kad smo zabrinuti. Tokom stresa narušava se i proces varenja, a đumbir je lek za ove tegobe.

Đumbir otklanja glavobolju i doprinosi boljem funkcionisanju mozga. Ako ga u bilo kom obliku upotrebljavamo tokom dana, bićemo svežiji i imaćemo više snage i energije.

Đumbir je snažno sredstvo za pokretanje cirkulacije, te svi koji se žale na hladne ruke i noge treba da piju topli čaj od ovog lekovitog korena.

Malo je lekova, i sintetičkih i prirodnih, koji su dozvoljei u trudnoći. Ipak, đumbir se slobodno može upotrebljavati u manjim količinama – kao sredstvo za otklanjaje jutarnjih mučnina. U gutljajima pijte svež čaj od đumbira onda kad osetite da mučnina nailazi.

Izvor: uspesnazena.com

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *