SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Vesti

Pošta Srbije nagradila najbolje istoričare srednjoškolce


Pošta Srbije je obezbedila specijalne nagrade i prigodne poklone, pobednicima Republičkog takmičenja iz istorije za srednjoškolce. Poklone im je u PTT muzeju u Beogradu uručio v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Republičko takmičenje je održano krajem maja ove godine, u konkurenciji preko 100 takmičara, jedanaes je najboljih iz 10 gimnazija i stručnih škola. Najbolji mladi istoričari su nagrađeni tablet računarima, prenosi Info24.

,,Pošta Srbije neguje tradiciju svoje delatnosti koja je duža od dva veka i duboko je utkana u istoriju našeg društva i naroda. Istorija je jedna od najvažnijih nauka za očuvanje nacionalnog identiteta, a za Poštu Srbije, kao najstariju nacionalnu kompaniju, ona ima poseban značaj, pa će i naša podrška najboljim mladim istoričarima ubuduće postati redovna praksa. Na taj način želimo da motivišemo mlade da uče i čuvaju od nezaborava istorijske vrednosti, kao putokaz za budući razvoj našeg društva”, izjavio je Zoran Đorđević.

Direktorka škole domaćina takmičenja – Šabačke gimnazije, Marijana Isaković, izrazila je zahvalnost na poklonima, a učenici su imali prilike da se upoznaju sa postavkama PTT muzeja i da nauče nešto novo.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *