SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Vučić prisustvovao svečanosti povodom promocije mladih oficira VS


Povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je uravo VS garant mira i stabilnosti, u vremenu kada je pred našom zemljom dosta izazova, i da je očuvanje mira veoma važno.

Ovim povodom dodao je, da je naša vojska sada mnogo puta jača nego što je to bila pre, da poseduje modernije oružje, i da se dosta kupuje ali i proizvodi u domaćim fabrikama.

“Bez vas, oficira, vojska ne bi mogla da postoji. Možemo da kupimo bilo šta, oružje, opremu, ali vi činite vojsku, vaša snaga, srce i ljubav prema otadžbini. Siguran sam da ćete uvek na najčasniji način obavljati svoj posao, da uvek budete na usluzi narodu i građanima”, poručio im je predsednik na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, prenosi Tanjug.

Mnogo je problema poslednjih decenija bilo oko regrutacije vojnika i privlačenja ljudi u vojsku, naročito zbog niskih primanja, zaključio je Vučić.

„Plate ćemo da povećavamo i živećete nešto lakše nego oni koji su pre vas bili u našoj vojsci“, naglasio je prilikom obraćanja predsednik Vučić.

Foto: Fb Aleksandar Vučić

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *