SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti Zdravlje

Srbija donacijom Evropske unije dobila vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja

Danas je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre predao donaciju u vidu 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i Jadranki Joksimović, ministarki za evropske integracije.

Primopredaji prisustvovao je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Vozila, koja su opremljena specijalnim zamrzivačima, namenjena su za 24 zdravstvene ustanove u Srbiji, pri čemu u jedno vozilo može da stane par hiljada vakcina. Vrednost vozila je više od pola miliona evra, piše na sajtu Vlade Republike Srbije.

„EU će nastaviti da radi sa Srbijom u borbi protiv ove pandemije, koju ne možemo pojedinačno pobediti, bez saradnje i koordinacije, vozila nakon pandemije ostaju na korišćenje zdravstvenom sistemu Srbije“, rekao je Žiofre.

Ova vozila nabavljena su sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge. Cilj ovog projekta je da doprinese razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, istočnoj i južnoj Srbiji. U pitanju je trogodišnji plan i fond od 30 miliona evra.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *