SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Zanimljivosti

Pet vrsta pasa koje su nam najomiljenije




Psi su oduvek bili omiljeni kućni ljubimci i najbolji prijatelj. Iako postoje zemlje u kojima se voli određena vrsta psa, ipak, na globalnom nivou, uvek postoje psi koji su popularniji od drugih. Piše Klix.

Ovo je pet vrsta pasa koje ljudi širom sveta biraju za kućne ljubimce:

Zlatni retriver

Zlatni retriver je nežan i pouzdan pas. Ove osobine ga čine lošim čuvarom, ali je savršen za porodicu. Takođerje inteligentan, razigran, druželjubiv i brzo se obučava. Može razviti anksioznost ako ga ostavite samog na duži vremenski period. Zahteva redovnu fizičku aktivnost i preferira otvorene prostore.

Nemači ovčar

Poznat je po svojoj snazi, odanosti i plemenitoj naravi. Zbog toga je on policijski pas. Obožava da prati vlasnika u izazovnim avanturama, učiti trikove i igrati se u dvorištu. Imaju gustu i čvrstu dlaku koja je vodootporna. Linjaju se jednom ili dvaput godišnje.

Sibirski haski

Budući da je uzgajan za trčanje i naporan rad, ne iznenađuje što sibirski haski spada među najenergičnije pse. Takođe ima tendendenciju da bude nezavisan, iako se nekada kretao isključivo u čoporu. Naravno, takođe voli da bude u društvu vlasnika, a da pritom nije previše željan pažnje. Njegova inteligencija ga čini odličnim terapijskim psom.

Jorkširski terijer

Ako živite u gradu, tražite psa malog rasta i ne smeta vam da ga povremeno nosite dok ste napolju, ovo je idealan pas za vas. Po pririodi je vrlo znatiželjan i zato želi često da se igra.. Osetljiv je na hladnoću, tako da mu tokom zimskih meseci obavezno trebate obući prsluk.

Čivava

Zbog njene male veličine i temperamenta, čivavi je potrebno mirno kućno okruženje, po mogućnosti bez male dece koja će je uznemiriti. Uprkos specifičnim potrebama, prilagodljiva je i poslušna. Nega čivave varira u zavisnosti od toga da li ima dugu ili kratku dlaku. Povremeno kupanje biće sasvim dovoljno. Kratkodlake se četkaju povremeno, a dugodlake jednom sedmično.

Psi su najbolji kućni ljubimci zato što će vas bezuslovno voleti. Zbog vas su spremni da ostave razlike po strani i pristaće na suživot čak i sa drugim životinjama koji su im prirodni neprijatelji.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *