SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Sutra kreće isplata po 5.900 dinara na račune šest grupa građana

Penzioneri, korisnici prava na privremenu naknadu: invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti kao i deca invalidi i korisnici privremene naknade kod PIO fonda, dobiće novčanu naknadu od 50 evra ili u dinarskoj protivrednosti 5900 dinara.

Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su se našli u pomenutim grupama zaključno sa 13. septembrom ove godine. Oni kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon tog datuma, isplata će biti obavljena jednokratno, a po sticanju statusa penzionera ili neke od pomenutih kategorija građana.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon pomenutih 50 evra, drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

I u narednoj godini se mogu očekivati povišice pa će tako penzionerima koji će dobiti godišnje povećanje primanja od šest odsto, već krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno još po 20.000 dinara (oko 170 evra). Piše Prva.

Svim ostalim građanima novac će biti isplaćen u novembru.

Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra.

Što se tiče prijave – ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *