SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekologija Projekti Ubaci a ne baci

Pilot projekat „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“

Protokol o saradnji između ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića za realizaciju zajedničkog pilot projekta “Uloga učenika u zaštiti životne sredine” potpisan je danas.

Ministarka Irena je rekla da je edukacija učenika veoma važan korak za budućnost i jedan od glavnih ciljeva kome se posvećuje pažnja.

“Naš cilj je da podižemo svest o značaju zaštite životne sredine, pre svega kod dece, i u tome nam mnogo znači podrška Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pilot projekat ćemo realizovati u po jednoj osnovnoj školi u 29 jedinica lokalne samouprave, a kada se završi bitno je da dođemo do kvalitetnog dokumenta za sistemsko obrazovanje za ovu oblast. Na tome zajedno radimo i očekujem da ćemo izraditi dokument tokom 2022. godine, kako bi nakon usvajanja na Vladi, bio implementiran u svim osnovnim školama u Srbiji”, izjavila je ministarka Vujović.

Uloga učenika u dosadašnjim aktivnostima po pitanju zaštite životne sredine u Pčinjskom okrugu bila je na jako visokom nivou, s obzirom na brojne akcije čišćenja grada, edukacije po pitanju zaštite životne sredine, te će ovaj pilot projekat ojačati dosadašnji ulog i napor učenika da čuvaju svoju životnu sredinu.

Projekat podržala opština Bujanovac. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *