SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Saveti Život

Pomiri se sa stvarima koje ne možeš promeniti!


Treba se naučiti nositi sa stvarima koje nisu pod našom kontrolom, a njih ima gde god se okreneš, naučiti ići napred i onda kada se čini da tamo nema puta, naučiti ne razmišljati o prošlosti i onda kada je toliko jaka u tebi i stavlja ti hiljade stvari na nos.

Nauči da se nosiš sa stvarima koje ne možeš promeniti, to je mudrost života. Ne možeš glavom kroz zid, zid će ostati ali tebe više neće biti. Ne pomažu ti mudre izreke da vodiš svoj život napred. Prema Savjetniku uspjeha, treba na vreme prepoznati stvari koje nisu pod tvojom kontrolom, tako ćeš izbeći hiljade razočarenja, hiljade lažnih nada koje zapravo i nisu nade nego samo zablude koju su ti odmah na početku trebale biti jasne. Samo stani sa strane i posmatraj svoj život, posmatraj svoje želje i očekivanja, shvati kako tvoje viđenje sveta nije taj svet, razmisli o svojim sposobnostima i mogućnostima, prepoznaj razliku između snova i stvarnosti.

Treba vremena da bi se suočio sa realnošću, treba doći do tih bolnih tački u sebi i preći preko njih. Zabadanjem glave u pesak nećeš daleko doći. Kada se naučiš nositi sa stvarima koje ne možeš promeniti, svaki dan će ti biti lep, otkrićes toliko blagoslova u svetu oko sebe da ćeš se pitati zašto si toliko negativnosti skupio u sebi. Ako se pitaš kako se nositi sa stvarima koje ne možeš promeniti samo odluči to, i već si pola posla učinio. Nastavi ići tim putem i gledaj kako se tvoj život  menja.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *