SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Srbija Vesti

Tradicija vaterpola u Srbiji duga jedan vek

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić govorio je sinoć na svečanoj akademiji, koju je upriličio Vaterpolo savez Srbije povodom obeležavanja zlatnog jubileja – 100 godina vaterpolo sporta u Srbiji.

Udovičić je tom prilikom istakao da je privilegija i čast biti u društvu najvećih svetskih majstora od kojih smo svi učili, u društvu nekadašnjih, sadašnjih i budućih olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona, jer šampionska tradicija je neprekidan niz u našem vaterpolu. Stoji na sajtu resornog ministarstva.

On je rekao da je ovaj vek obeležen istorijskim pobedama, nezaboravnim bravurama u bazenu, strašću, prkosom i neprestanom borbom svakog od nas – da svakog dana budemo sve jači tim.

„Vaterpolo je u Srbiji više od igre, to je svima nama život, jer smo svaki put u bazen ulazili ne štedeći sebe, živeli smo san najboljih, ponosno noseći zlatnu tradiciju koju smo nasledili od generacija pre nas i dajući sve od sebe da igramo igru koja će motivisati momke koji dolaze posle nas“, podvukao je ministar.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *