SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Sporazum Srbije i Malte o unapređenju saradnje



Danas je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala sa ministrom za spoljne i evropske poslove Malte Evaristom Bartolom. Akcenat je stavljen na unapređenju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito u segmentu zapošljavanja i evropskih integracija.

Imajući u vidu da veliki broj srpskih državljana radi na Malti, za Srbiju je veoma značajno potpisivanje Nacrta sporazuma o privremenom zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Malti, kao i državljana Republike Malte u Republici Srbiji.

Ministarka je iskazala zahvalnost ovoj zemlji na stalnoj podršci Srbiji po pitanju evropskih integracija, rekavši da bi njihova iskustva bila od velike važnosti za našu zemlju.

Potpisivanje pomenutog sporazuma o zapošljavanju u nadležnosti je Ministarstva finansija Malte, i da će on pružiti punu podršku za njegovo skorije zaključivanje jer je veoma važan za obe zemlje, izjavio je ministar Bartolo.

On je dodao i da Malta pruža punu podršku Srbiji na Evropskom putu, a pohvalio je Srbiju i za upravljanje migrantskom krizom.

Foto: srbija.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *