SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Nišavski okrug Posao Vesti

Za samozapošljavanje dodeljeno 70 ugovora u Nišu


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić uručila je u Nišu 70 ugovora za samozapošljavanje nezaposlenih lica i tom prilikom istakla da je Grad Niš primer dobre prakse kada su u pitanju politika zapošljavanja i poboljšanje uslova života i rada građana.

„Zajedno idemo dalje, zajedničkim snagama želimo da sledeće godine kažemo da smo postigli još bolje rezultate i još veći uspeh. Nadamo se da će mladi preduzetnici koji danas imaju priliku da uplove u svet preduzetništva biti uspešni i da zajedno gradimo još bolju i napredniju Srbiju“, poručila je Kisić Tepavčević.  

Kisić Tepavčević je ukazala da su na tržištu rada ostvareni dobri rezultati – stopa nezaposlenosti u Srbiji je u drugom kvartalu ove godine smanjena za 1,7 odsto u odnosu na prvi kvartal, dok je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu porasla za 1,9 odsto u odnosu na prvi kvartal. Stoji na sajtu resornog ministarstva.

Ministarka je navela da su Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine izdvojili 55,8 miliona dinara za sprovođenje pet mera aktivne politike zapošljavanja u tom gradu. Kako je dodala, u Nišavskom okrugu beleže se dobri rezultati, pa je u tom delu naše zemlje od početka godine zaposleno 14.534 osobe koje su bile evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, što je za 14,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da ove godine postoji veliko interesovanje nezaposlenih širom Srbije da započnu sopstveni biznis, da je do sada dodeljeno više od 3.000 subvencija za samozapošljavanje i da veruje da će do kraja godine biti dodeljeno oko 4.000 tih subvencija.

U okviru posete Nišu, ministarka Kisić Tepavčević i direktor Martinović posetili su kompaniju “Tehno i oprema inženjering Niš”, koja se bavi proizvodnjom opreme, projektovanjem i konsaltingom u ugostiteljstvu, a sa kojom NSZ poslednjih nekoliko godina ostvaruje dobru saradnju po pitanju zapošljavanja nezaposlenih lica.

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *