SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Svet Vesti

Prijateljstvo i uzajamno razumevanje staro 85 godina sa Iranom

Nikola Selaković Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije razgovarao je danas sa zamenikom ministra inostranih poslova za ekonomsku diplomatiju Irana Madijem Safarijem.

Selaković je istakao da su politički odnosi dveju zemlja dobri i da ih odlikuju prijateljstvo i uzajamno razumevanje, podsetivši na to da sledeće godine obeležavamo 85 godina diplomatskih odnosa.

Ministar je napomenuo da Srbija želi da intenzivira politički dijalog sa Iranom, izrazivši nadu da će u skorijem periodu doći i do realizacije poseta na najvišem nivou.

On je poručio da je, na temeljima prijateljskih odnosa dveju zemalja, potrebno raditi na unapređenju ekonomske saradnje, uz napomenu da postoje potencijali u mnogim oblastima, poput poljoprivrede, energetike, građevinarstva i turizma. Stoji na sajtu resornog ministarstva.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost na principijelnoj poziciji Irana po pitanju Kosova i Metohije, a posebno na nedvosmislenoj podršci na koju Srbija može da se osloni u okviru međunarodnih organizacija.

Ministar je ukazao i na tradicionalno dobru saradnju u oblasti obrazovanja, i dodao da Srbija želi da kroz program „Svet u Srbiji“ omogući što većem broju studenata iz Irana da se školuju u našoj zemlji.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *