SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Srbija Vesti

Obezbeđena praksa za učenike PTT škole u JP „Pošta Srbije“


Danas je potpisan Ugovor o dualnom obrazovanju između Srednje tehničke PTT škole i JP „Pošta Srbije“. Potpisnici su bili, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

„Ova škola ima tradiciju dugu više od 60 godina, iznedrila je više od 10 000 mladih stručnjaka, koji su nastavili da primenjuju svoje znanje u domaćim i inostranim kompanijama“, rekao je Ružić.

Tokom prošle godine je ova škola ušla u sistem dualnog obrazovanja, a već ove godine, zahvaljujući inicijativi “Pošta Srbije“, imamo novi obrazovni profil – tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacija.

Ministar Ružić je najavio da je za sledeću godinu planirano uvođenje još jednog profila – tehničar za telekomunikacije.

„Važno je da smo od ove godine počeli sa dualnim visokim obrazovanjem, a naredne godine, ukoliko sve bude u redu, imaćemo dualne akademske studije vezane i za poštanski saobraćaj i za telekomunikacije“, izjavio je Ružić.

Ugovorom koji je danas potpisan predviđeno je da 30 đaka Srednje tehničke PTT škole uče kroz rad u „Pošti Srbije“, za šta će, u skladu sa zakonom, dobiti odgovarajuću naknadu.

Foto: JP Pošta Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *