SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Vesti

Vučić obišao fabriku kompanije Brose u Pančevu

Tokom posete novoj fabrici i istraživačko – razvojnom centru nemačkog Brosea, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, da je ovo jedna od najboljih kompanija koje smo uspeli da dovedemo da investiraju u Srbiji, kao i da će u njoj raditi 1 100 ljudi sa platama mnogo većim od proseka u našoj zemlji.

Tom prilikom je izjavio: „Kako Brose izgleda, to je neverovatno šta rade, izgleda nadrealno“.

„Fabrika će doneti mnogo dobrog ne samo Pančevu već i celoj Srbiji, ponosan sam na ne malu pomoć koju je država izdvojila za ovu investiciju“, poručio je Vučić tokom posete nemačkoj firmi.

Predsednik je dodao i da trenutno radi više od 350 radnika, a da će biti ukupno 1 100 zaposlenih, kao i da je ova investicija vredna 180 miliona evra, prenosi Tanjug.

„Pančevo je grad u narastanju i to će, zahvaljujući svim investicijama biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji“, zaključio je predsednik Aleksandar Vučić u Pančevu.

Direktor kompanije Brose Srbija Roman Strakoš zahvalio je Vladi Republike Srbije, izvršnom potpredsedniku kompanije Brose Urlihu Špangleru i svim zaposlenima u novoj fabrici u Pančevu na pomoći prilikom realizacije ove investicije.

„Veoma sam srećan što smo za ovako kratko vreme od svega 24 meseca, koji uključuju i period kovid krize, uspeli da završimo jedan ovako veliki projekat“, naglasio je Strakoš.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *