SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Srbija Vesti

Sajam sporta u Novom Sadu otvorio ministar omladine i sporta

Danas je u Novom Sadu otvorio „Sajam sporta“ Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. On je rekao da je ova godina velikih uspeha, da je osvojen rekordan broj olimpijskih medalja.

„Ova manifestacija je prilika da još jednom pokažemo da je Srbija zemlja sporta i da je Novi Sad ne samo grad mladih i prestonica kulture, već i grad velikih šampiona“, izjavio je Udovičić.

Udovičić je istakao da upravo sport u svojoj suštini ima timski duh i „fer-plej” i izuzetno je važno da ga učinimo izborom svih, posebno najmlađih i zato postoji jedinstveni cilj – da motivišemo najmlađe da se pridruže najuspešnijoj sportskoj porodici, prenosi sajt Vlade Republike Srbije.

Znam da su među vama oni koji će ubuduće ponosno nositi zastavu naše Srbije na evropskom, svetskom i olimpijskom postolju, jer Novi Sad je grad u kome se stvaraju šampioni, kazao je on.

Ali i za sve vas kojima sport nije životni put i izbor važno je da izađete na teren jer je za šampionske rezultate preduslov da budete zdravi, a za zdravlje je neophodan sport, poručio je na kraju Udovičić.

Foto: ministarstvo omladine i sporta

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *