SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

U Beogradu je smanjena stopa kriminala u odnosu na ranije godine

Danas je održao kolegijum ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa Veselinom Milićem, načelnikom PU za grad Beograd i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji te policijske uprave.

Ministar Vulin je rekao da očekuje još veću angažovanost beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a naročito uličnog kriminala, jer on najviše ugrožava običnog čoveka.

Svoje postignute rezultate a i planirane aktivnosti za naredni period, na ovom sastanku prikazali su načelnici, i potvrdili da im je suzbijanje uličnog kriminala prioritet.

„Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali uspeh svake policijske stanice meri se samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. Beograd nema opasnih delova grada“, izjavio je Vulin.

Statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali ministar procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se tamošnji građani osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju.

Ministar je pohvalio jučerašnje brzo hapšenje osumnjičenog koji je na Zvezdari presreo šesdesetčetvorogodišnjeg muškarca i oteo mu novac uz primenu sile, kao i rad cele beogradske policije zbog povećanog broja rasvetljenih krivičnih dela, saopšteno je iz MUP-a .

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *