SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Srbija napredovala u svim oblastima – Evropska komisija navela u svom izveštaju

Danas je ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović razgovarala sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije Johanesom Ajgnerom o aktuelnim pitanjima evropskih integracija nakon što je EU ove nedelje predstavila svoj Paket proširenja za 2021. godinu, stoji na sajtu Vlade Republike Republike.

„Ovogodišnji Izveštaj Evropske komisije o Srbiji daje objektivan uvid i to sa koliko posvećenosti i motivacije Vlada Srbije sprovodi reforme u procesu pristupanja“, izjavila je Joksimović.

Ona je dodala i da nam je veoma važno da je to Evropska komisija uočila i navela u svom izveštaju kao napredak u svim oblastima.

Ministarka Joksimović se zahvalila Austriji na stalnoj podršci koju na evropskom putu pruža Srbiji i regionu Zapadnog Balkana. Međusobni odnosi odličan su primer kako saradnja države kandidata i države članica može da bude uspešna u pristupanju EU.

Za Austriju region Zapadnog Balkana je strateški prioritet i EU ne može biti celovita bez ovog dela Evrope, naglasio je Ajgner. Zatim je dodao da, austrijska vlada iskreno podržava Srbiju na njenom evropskom putu, posebno u sprovođenju reformi koje vode ekonomskom napretku, boljoj regionalnoj saradnji i unapređenoj vladavini prava. Takođe je važno da Evropska unija prepozna dosadašnji postignuti napredak i ubrza proširenje.

Foto: sns.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *