SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije nije nastavilo saradnju sa selektorima

Na redovnoj sednici predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije donelo je odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom muške seniorske reprezentacije, Slobodanom Kovačem. Zahvalilo mu se na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima, i poželelo uspeh u daljoj trenerskoj karijeri, navodi se na zvaničnoj sajtu OSSRB.

Na selektorsko mesto Kovač je došao 2019.godine, desetak dana pre početka Evropskog prvenstva. Kao debitant uspeo je da osvoji zlato. Već početkom naredne 2020.godine kreću loši rezultati, jer Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, a zbog koronvirusa nije bilo drugih takmičenja do kraja godine. Ove godine je taj neuspeh nastavljen, jer je naša selekcija učestvovala na dva velika takmičenja a nije osvojila nijednu medalju. Učešće u Ligi nacija završila je na 6.mestu a na Evropskom prvenstvu osvojila je 4.mesto.

Pored odluke da se ne produži saradnja sa selektorom seniorske reprezentacije, na sednici je doneta ista odluka i za selektore naših mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Izbor novih selektora mlađih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će biti objavljen od strane Saveza.

Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije zahvaljuje se svim selektorima na dosadašnjem radu i želi im puno uspeha u predstojećim takmičenjima i klupskim obavezama.

Foto: ossrb

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *