SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Srbija Vesti

U Skupštini Srbije potpisan Sporazum o unapređenju izbornih uslova

Danas je u Skupštini Srbije potpisan Sporazum o unapređenju uslova za održavanje izbora između predstavnika stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog i predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića.

Potpisnici sporazuma su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i sedam opozicionih stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog, Dveri, DSS, POKS, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija, Dosta je bilo, odnosno njihovi predstavnici Boško Obradović, Dejan Šulkić, Žika Gojković, Milica Đurđević Stamenkovski, Aleksandar Šešelj, Miloljub Albijanić i Saša Radulović, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Potpisani Sporazum se odnosi na izborno zakonodavstvo, zatim na sam izborni proces, kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, na kontrolu biračkog spiska, samog dana glasanja i rezultata, kao i na pitanje medija, izveštavanje javnog servisa i finansiranja kampanje.

U Sporazumu je definisano da će se izbori održati 3. aprila 2022. godine, da će predsednički izbori biti raspisani 3. marta, a parlamentarni 15. februara, preneli su učesnici.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *