SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Izborni kongres Svetske rvačke federacije danas održan u Beogradu


Uoči Svetskog prvenstva za takmičare do 23 godine čiji će domaćin biti Srbija, danas je u Beogradu ordžan Izborni kongres Svetske rvačke federacije. Tom prilikom delegatima se obratio Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

„Dobro došli u Srbiju, zemlju u kojoj se sport živi i slavi. Hvala vam što ste prepoznali naše zalaganje i potpunu posvećenost tome da iz godine u godinu postižemo sve bolje sportske rezultate, što ste nam ukazali poverenje da budemo vaši domaćini i dali priliku da još jednom pokažemo Srbiju u najlepšem svetlu i svima vama koji ste najviši predstavnici svetskog rvanja“, izjavio je u svom uvodnom obraćanju Udovičić.

Ponosni smo na to što Srbiju danas svi prepoznaju po sportskim šampionima, ali se tu nećemo zaustaviti. Cilj od koga ni u jednom momentu ne odstupamo jeste da obaramo rekorde na svim sportskim poljima, ali i dalje razvijamo i unapređujemo sportsku infrastrukturu, i to objektima poput Multifunkcionalne dvorane koja će biti jedinstvena, jedna od najfunkcionalnijih i najlepših dvorana u regionu i u Evropi za borilačke sportove, istakao je ministar.

Za Srbiju je, naglasio je, velika čast što ćemo i naredne godine biti domaćini Svetskog prvenstva u rvanju za seniore, čime ćemo u kontinuitetu biti domaćini najboljim rvačima sveta koji su budućnost ovog sporta, a koji su danas okupljeni u Beogradu, kao i onima koji su najbolji rvači sveta, naredne godine, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

Siguran sam da ćemo opravdati ogromno poverenje koje nam je ukazano i da će Srbija biti zemlja u koju se rado vraćate i koju po najboljem pamtite, zaključio je Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *