SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Prvi ovosezonski „večiti“ derbi igra se večeras

Večeras sa početkom u 19 časova u hali Aleksandar Nikolić biće odigran prvi ovosezonski meč između „večitih“ rivala, KK Crvene zvezde i KK Partizana. Do sada je odigran veliki broj ovakvih mečeva ali od ovog se nekako očekuje malo više, jer i jedna i druga ekipa ostvaruju dobre rezultate u dosadašnjem toku takmičenja u kojima učestvuju.

Ako počnemo od domaće ekipe, možemo videti da je na početku dobro krenula i u ABA ligi i u Evro ligi. Onda je došlo do male krize, u regionalnom takmičenju je doživela jedan poraz, dok u EL četiri, ali se opet vratila na pobednički kolosek u oba takmičenja.

Gostujuća ekipa je do ove nedelje imala maksimalan učinak u oba takmičenja, ali je ipak doživela taj jedan poraz, koji je neminovno morao da se desi. Da li će to ostaviti traga na igru u večerašnjem meču ostaje nam da vidimo.

Crvena zvezda ima teži raspored i jače protivnike jer je učesnik najjačeg Evro takmičenja, tako da je potrošnja igrača sigurno veća, a i do skoro je imala manji broj igrača na raspolaganju, što zbog bolesti, što zbog povreda.

Obe ekipe u Evro takmičenjima za sada su na dobrom putu, u ABA ligi su dve najbolje ekipe za sada, Partizan je prvi sa skorom 7-0, a Crvena zvezda druga sa 6-1.

Sve ovo obećava jedan veoma zanimljiv meč, a da li će tako zaista i biti videćemo. Da li će utakmica biti atraktivna ili će se treneri odlučiti da se igra na rezultat. I jedan i drugi trener su poznati po tome da njihove ekipe igraju jaku odbranu. Ne sumnjamo da će i večeras to biti glavno oružje, samo nam ostaje da vidimo koja ekipa će biti raspoloženija u napadu.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *