SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Vesti

Brnabić: Srbiji veoma važno unapređenje odnosa sa Rusijom

Na današnjem sastanku predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom. Bilo je reči o odnosima dveju država, partnerstvu i saradnji na zajedničkim projektima.

Ambasador Bocan Harčenko je uručio predsednici Vlade poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu, koji se 10. decembra održava u Moskvi. On je istakao da će ovogodišnji forum, na kojem će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza, prenosi sajt Vlade Republike Srbije.

Brnabić se zahvalila na pozivu za učešće na ovoj važnoj međunarodnoj platformi. Rekla je da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju, kako ekonomskih, tako i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednom od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Sagovornici su konstatovali da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa.

Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, Rusija je započela korišćenje nove vakcine protiv COVID-19 „Sputnjik Lajt“ u cilju što efikasnije borbe protiv virusa, naglasio je ruski ambasador.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *