SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Kolumna Magazin

Veruj sebi i u sebe. Možeš to!



Ako nešto želiš, onda ti ne treba savršeno mesto, jer ga u svojoj želji već imaš. Ako ti treba savršena okolnost, onda ti ni ona ne treba, jer je u onome što želiš možeš naći odmah. Samo pogledaj. Živi svoj san! Ako ti treba savršen život, nemoj da misliš da je daleko i da ćeš teško stići do svoje sreće. Savršen život ti je onoliko blizu koliko u njega veruješ. Ako ti je i pomisao na nešto teška, onda moraš da znaš da je cena takvog negativnog stava veoma visoka. Dan za danom, veruj. Dan za danom, misli pozitivno. Dan za danom, radi da tvoj san postane stvarnost. Nikad se ne predaj. Nećeš uspeti i dohvatiti svoju zvezdu, ako misliš na opasnost od visine. Strah od visine vodi u ponor. Nikad ne gledaj unazad i dole. Do visina ide samo onaj koji se nikada ne predaje i nikada ne posustaje.

Ako te zaboli, zadihan si, pomisliš da ne možeš više i kreneš da kloneš, onda se seti svog sna. Seti se onoga što si poželeo, kad si se probudio ujutru. Seti se koliko ti je lepo bilo dok si sanjao. Seti se težine svega, kad si se probudio i video da nemaš to uz sebe. Tad stisni zube, ustani, umij se i kreni. Kreni ka ostvarenju svog sna. Veruj da san nije samo san. On postaje život, onda kad mu mi damo dah života. Tu sve od nas zavisi. Mnogo više boli odustanak i stajanje, nego kretanje. Kretanje je šansa, a stajanje stagnacija. Sam izaberi kuda ćeš i kako, ali se vrati na ovo i pročitaj opet. Stavi u neki mali džep i čitaj kad je teško.

Život si dobio kao dar. Takav dar ne dobijaš dva puta. Zbog toga dara, zbog sebe, svojih snova i želja, moraš verovati i misliti pozitivno. Ishod ne zavisi ni od koga drugog, već od tebe samog. Sam si nosilac odlikovanja za uspeh ili krivac za neuspeh, ali ako želiš, onda nema neuspeha. Niko od nas nije savršen primer, ali se moramo boriti za svoj san, za naš zajednički san sa željom da se već sledećeg jutra naše energije probude zajedno!

Veruj sebi i u sebe. Možeš to!

Autor: Srba S. Filipović

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *