SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Vesti

Vučić: Cena ruskog gasa za tržište Srbije ostaje nepromenjena

Posle današnjih razgovora sa predsednikom Rusije, predsednik Srbije Aleksandara Vučić je rekao da je Ruski predsednik pokazao da je prijatelj Srbije, da će naša zemlja dobiti povećanje količine gasa za narednih 6 meseci, i što je najvažnije da će cena gasa za Srbiju ostati ista u ovom periodu (270 dolara po m3).

Napomenuo je da je sa Putinom razgovarao o velikom broju bilateralnih i međunarodnih pitanja, uz zahvalnost ruskom predsedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

Putin je poručio da će Moskva i Beograd pronaći obostrano prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji. Dodao je da Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru, prenosi sajt Vlade Republike Srbije.

„Podržavamo vašu poziciju o rešenju kosovskog pitanja i nadamo se da će se na kraju pronaći rešenje koje će zadovoljiti interese svih ljudi koji tamo žive“, poručio je Putin.

Predsednik Rusije je govoreći o trgovini naglasio da će Moskva i Beograd do kraja 2021. godine povećati obim međusobne razmene. Trenutno je preko 20 odsto.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *