SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Srbija Vesti

Ministar Vulin otvorio most „Bratoljub“ i granični prelaz


Izaslanik predsednika Republike Srbije i Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin i ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović danas su na Drini svečano otvorili most i carinski terminal „Bratoljub“ između Ljubovije i Bratunca.

Ministar Vulin je naglasio da je danas srećan dan koji građanima Srbije i RS pruža priliku da budu bliži jedni drugima.

On je naglasio da Srbija i Republika Srpska žele mir i prosperitet, poručivši da će, dok god je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Republika Srpska biti čuvana, branjena i pomagana. Stoji na sajtu resornog ministarstva.

“ Mi Bosnu i Hercegovinu poštujemo, ali Republiku Srpsku iskreno volimo i učinićemo sve da bude sigurna, zaštićena i uspešna“, rekao je Vulin i dodao da će Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, učiniti sve da se taj dokument zaista sačuva i sprovodi.

Mitrović je izrazio zahvalnost Srbiji na finansiranju izgradnje pomenutog mosta, čija je vrednost približno 499 miliona dinara, podsetivši na to, da obe strane čekaju 15 godina od ideje do realizacije i šest godina od početka radova na izgradnji mosta, čiji naziv ima simboliku jer se sastoji od početnih slova opština sa dve strane Drine, Bratunca i Ljubovije.

Srbija je finansirala izgradnju mosta „Bratoljub“, koji je dug 227 metara, a širok 14 metara i sadrži po jednu traku u svakom smeru, pešačke i biciklističke staze u oba pravca. Bosna i Hercegovina finansirala je izgradnju zajedničkog graničnog prelaza, koji se nalazi na njenoj teritoriji.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *