SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Srbija Vesti

Predsednik Slovenije Borut Pahor danas boravi u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu u vili „Bokeljka“ ugostio slovenačkog kolegu Boruta Pahora sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, bilateralnim odnosima, evropskoj perspektivi Srbije i svim temama od interesa za dve zemlje.

Prilikom zajedničkog obraćanja javnosti, predsednik Srbije je izrazio zahvalnost EU, nezavisno od bilo koje opcije koja će se desiti po pitanju otvaranja klastera. Piše Tanjug.

„Ako EU kaže da ćemo otvoriti klastere, hvala, ako neće da otvorimo klastere – opet hvala, mi reforme sprovodimo zbog svojih građana“, poručio je danas Vučić.

Predsednik Slovenije Borut Pahor istakao je da izjave o promeni granica ugrožavaju mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu i ocenio da je jedini odgovor na rast nacionalizma i ideje o promeni granica proširenje EU, što bi za ljude na ovim prostorima značilo sigurnost.

Pahor je, na pitanje da li će EU osuditi izjave albanskih zvaničnika o ujedinjenju Kosova i Albanije, rekao da nema nadležnosti ni mandata da odgovara u ime EU, ali da je njegovo mišljenja da takve izjave produbljuju zabrinutost.

Foto: Fb profil Aleksandra Vučića

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *