SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Srbija Vesti

Odavanje počasti povodom 80 godina od bitke na Kadinjači

Današnju državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom 80 godina od bitke na Kadinjači predvodila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića prof. dr Darija Kisić Tepavčević.

„Danas stojimo na mestu iz kojeg izvire hrabrost, gordost, požrtvovanost, a pre svega rodoljublje. Danas odajemo poštu herojima sa Kadinjače, koji su u Drugom svetskom ratu dali živote za svoju otadžbinu, da bismo mi danas živeli u miru i slobodi“, izjavila je Kisić Tepavčević.

Po njenim rečima, istorija je još jednom imala priliku da zabeleži istinsko požrtvovanje radnika, seljaka, a pre svega rodoljuba, prenosi zvanični sajt minrzs.gov.rs.

„Pre 80 godina ovaj kraj je doživeo velike slobodarske trenutke i velika stradanja – sedište prve slobodne teritorije na području okupirane Evrope u Drugom svetskom ratu, ali i mesto velikih žrtava za slobodu u borbi protiv fašizma“, istakla je Kisić Tepavčević, koja je i predsednica vladinog Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Kisić Tepavčević je u Spomen knjigu upisala: „Junaci sa Kadinjače, neka vam je večna slava i hvala. Zahvaljujući vašem herojstvu, mi danas živimo u slobodi i miru. Živela Srbija!“.

U okviru Spomen-komleksa „Kadinjača“ vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradonačelnica Užica Jelena Raković, predstavnici SUBNOR-a Srbije, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani.

Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa Gradom Užicom i Narodnim muzejom u Užicu organizator je državne ceremonije.

Foto: minrzs.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *