SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji ministarstava u Vladi Srbije u prevenciji i zaštiti od nasilja koje uključuje decu


Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije potpisala je danas sa sedam ministarstava u Vladi Srbije Protokol o pružanju međusektorskih usluga putem softverskog rešenja „Čuvam te“, sa ciljem omogućavanja sinergije delovanja ministarstava, reprezentativnih sindikata u prosveti i organizacija civilnog društva, radi zaštite dece od zlostavljanja, zanemarivanja, nasilja i ekspoatacije.

Platforma „Čuvam te“ će prvi put povezati sve nadležne institucije za borbu protiv nasilja nad decom i zahvaljujući njoj, na jednom mestu, vršiće se praćenje svake prijave da li je adekvatno evidentirana, kakav je njen status, tok prijave i ukoliko predmet nije završen, koji je konkretan razlog za to.

Reč je o softverskom rešenju koje je uspostavljeno u martu ove godine kao prva nacionalna platforma za sva pitanja zaštite i prevencije različitih vrsta nasilja koja uključuju decu. Naznačeno je na sajtu Vlade Srbije.

Putem nje, građani se mogu informisati, edukovati, pohađati onlajn obuke, a u budućnosti i prijaviti nasilje ukoliko do njega dođe.

Na edukativnom delu platforme je oko 30.000 registrovanih korisnika, od toga preko 4.800 učenika, 1.700 roditelja i više od 23.000 nastavnika.

Foto: Cuvamte.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *