SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Srbija Svet Vesti

Ministar Vulin: Strateško partnerstvo Srbije i Rusije je izuzetno značajno


Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji gde se sastao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

Sagovornici su se složili da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou, baš kao i odnosi njihovih predsednika – Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i da je poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja MUP-a Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

Uz prenete najsrdačnije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića sekretaru Patruševu, Vulin je naglasio da će Srbija ostati dosledna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva.

Na sastanku je istaknuto da su „obojene revolucije“ postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije, i konstatovano je da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

Vulin je istakao da Srbija izuzetno ceni gest Ruske Federacije i njenog predsednika, koji je za našu državu obezbedio dovoljne količine gasa.

On je još jednom izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i Rezolucije 1244 SB UN, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *