SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Na startu Svetskog prvenstva naše rukometašice pobedile Poljakinje

U jučerašnjoj prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Španiji, naše rukometašice su pobedile Poljsku rezultatom 25:21. Ovaj meč je bio veoma važan, kako zbog bodova tako i zbog samopouzdanja za dalji tok takmičenja.

Srbija je na početku igrala dobro u odbrani pa joj je to pomoglo da stvori prednost. Kako je vreme odmicalo Poljakinje su dosta i promašivale u napadu, pa su tako naše devojke održale prednost tokom celog prvog poluvremena, na koje se otišlo rezultatom 16:13.

Reprezentacija Srbije na ovom prvenstvu učestvuje u podmlađenom sastavu, pa su tako priliku za prvi nastup na Svetskom prvenstvu dobile Aleksandra Stamenić, a debitantske nastupe u seniorskom nacionalnom dresu mlade Nataša Lovrić i Tamara Kocić. Nastup Kristine Lišćević je bio neizvestan ali je i ona krajem poluvremena ušla u igru.

Pad koncentracije kod naše selekcije iskoristila je Poljska da se u potpunosti vrati u igru, ali nije imala snage za preokret. Uskoro su se rukometašice Srbije uozbiljile i došle do rezultata 25:21, koji će i ostati do kraja meča.

Naredni meč Srbija igra sutra, 5.decembra u 20 časova i 30 minuta sa reprezentacijom Kameruna. U okviru grupe Rusija je bila bolja od Kameruna rezultatom 40:18. Iz grupe dalje idu 3 selekcije, tako da Srbija može još sutra da obezbedi plasman.

Foto: Rukometni savez Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *