SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Socijalno-ekonomski savet dao pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o bezbednosti i zdravlja na radu

Danas je održana sednica Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj je ocenjeno da je dokument koji je sačinilo Ministarstvo za rad, a tiče se Nacrta zakona o bezbednosti i zdravlja na radu. Navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Stana Božović državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštila je nakon sednice da će donošenjem novog zakona biti povećane kompetencije lica koja se bave bezbednošću i zdravljem na radu, što je jedna od ključnih odredbi.

„Bezbednost i zdravlje naših radnika je pitanje svih pitanja. Hoćemo da svi naši radnici budu zaštićeni u procesu rada, kada je u pitanju oprema, tehnologija i sve što je neophodno da bi mogli da rade u bezbednom i zdravom okruženju“, naglasila je Božović.

Prema njenim rečima, Nacrt zakona o bezbednosti i zdravlju na radu usaglašen je sa svim direktivama EU, a javna rasprava o tom aktu održana je od 9. do 29. septembra.

Zatim je usledilo usaglašavanje pristiglih sugestija i primedbi. Trenutno je u toku izjašnjavanje ministarstava i drugih nadležnih organa, kao i Evropske komisije.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *