SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Još jedan rekord Branka Lazića!

Jučerašnja zvezdina utakmica i pobeda protiv Borca ostaće upamćena po još jednom rekordu kapitena Branka Lazića. Pored još nekih rekorda koje je osvojio, sada je za najviše postignutih poena u regionalnom takmičenju u istoriji kluba.

Do rekorda je stigao u finišu prvog poluvremena, nakon poena uz faul i pogođenim slobodnim bacanjem, čime je ušao u istoriju i pretekao dosadašnjeg rekordera Tadiju Dragićevića (1 234 poena).

Kapiten crveno-belih je tako stigao do brojke od 1 235 poena,  i tako svojoj „kolekciji“ pridodao još jedan rekord i „lestvicu“ za druge: Lazić je pre tri godine postao rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu, a takođe je i rekorder po broju osvojenih trofeja sa voljenim klubom. Ima ukupno 17 titula do sada. Po pet u ABA ligi i Kupu i šest u domaćem šampionatu, kao i Superkup regionalnog takmičenja, prenosi sajt Crvene zvezde.

Izuzetno mi je drago što sam uspeo da postavim svoje ime u još jednu stranu velike istorije takvog kluba kao što je Crvena zvezda. Nikada nisam jurio rekorde, brojke, već sam uvek želeo da pomognem timu i odgovorim na zahteve trenera. Iskreno mislim da ću tek po završetku karijere biti svestan svih uspeha i dostignuća sa Crvenom zvezdom. Želim svima da se zahvalim, jer mislim da je ovo uspeh svih nas zajedno, kluba, ljudi u klubu, trenera, mojih saigrača, nekadašnjih i sadašnjih Idemo dalje, čekaju nas novi izazovi i nove utakmice izjavio je Branko Lazić.

Foto: wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *