SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji autoputa od Požege do Duge Poljane

Danas je u Sjenici u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića potpisan komercijalni ugovor o pripremi tehničke dokumentacije i izvođenju radova na izgradnji autoputa od Požege do Duge Poljane, u dužini oko 75 kilometara.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i potpredsednik kineske kompanije CRBC (Ćina Road And Bridge Corporation) Zhang Xiaoyuan, a prisustvovala je i ambasadorka Kine Čen Bo. Piše Tanjug.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon potpisivanja ugovora da će ta deonica početi da se gradi već u martu i biti završena za četiri godine i da će to biti prekretnica za razvoj tog dela Srbije, pošto će građani kada budu imali taj autoput moći da stignu za dva sata od Beograda do Duge Poljane.

Vučić je poručio Sjeničanima da sve što se radi ima za cilj da oni žive bolje i da im se deca ne iseljavaju.

„U Sjenici radićemo školu, u šta ćemo uložiti ukupno 10,5 miliona evra. Biće to najbolja škola u celoj Srbiji. To će biti najskuplja i najbolja škola u Srbiji, koja će biti završena za godinu i tri meseca. Imaćete najlepšu školu, a hvala Bogu ima dece u Sjenici“, rekao je on u obraćanju građanima.

Najavljeno je da će se za mesec dana otvoriti deonica autoputa Preljina-Pakovraće.

Predsednik Aleksandar Vučić u Gimnaziji u Sjenici održaće sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica opština Sjenice, Tutin i Novi Pazar, ali i sa građanima tih opština.

I ispred Gimnazije, predsednika je dočekao veliki broj građana koji nose i tansparente dobrodošlice, među kojima su i „Sjenica je uz Vučića“, „Autoput je život“.

Vučić je obećao da će sledeće godine biti urađen put do manastra Kumanica, na granici Srbije i Crne Gore, što je zamolio novinar iz Sjenice Edip Honić, sa kojim je predsedik imao interesantnu konverzaciju.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *