SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Kultura Magazin Srbija

50. Fest će proteći uz gostovanje velikana filmske kinematografije

Na 50. jubilarnom Međunarodnom filmskom festivalu (Fest), koji će pod sloganom “Novi hrabri svet” biti održan od 25. februara do 6. marta 2022, očekuje se dolazak kultnog ruskog sineaste Nikite Mihalkova i jednog od velikana američkog filma, reditelja i scenariste Olivera Stouna.

U izjavi Tanjugu, Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu je napomenuo da su planovi za organizaciju jubilarnog Festa ambiciozni, ali da zavise od pandemijske situacije

“U ovom trenutku mogu da kažem da je realan dolazak Nikite Mihalkova, na otvaranje ili zatvaranje festivala. Istovremeno, uputili smo poziv Oliveru Stounu koji je najavio odgovor posle novogodišnjih praznika kada bude preciznije mogao da planira svoje aktivnosti” kazao je Karl.

Prema njegovim rečima, u planu je održavanje tribine pred publikom u kojoj bi Kusturica, Mihalkov i Stoun pred publikom i izneli svoje stavove i razmišljanja na razne teme – istoriju, geopolitiku, film…

“Slogan prvog FEST-a 1971. godine bio je ”Hrabri novi svet”, 50. FEST-a će biti ”Novi hrabri svet”. Jedna mala igra reči”, rekao je Karl.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *