SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Rukometaši Srbije putuju na EURO 2022

Evropsko prvenstvo u rukometu igraće se od 13. do 30. januara ove godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Rukometaši Srbije putuju u Segedin gde će odigrati mečeve u svojoj grupi. Pre polaska imali su dvonedeljne pripreme u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Kovid-19 nije zaobišao selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa je tako je i reprezentacija Srbije imala probleme sa njim.

Ovakva situacija je navela Evropsku rukometnu federaciju da donese neke promene u proceduri. Umesto dosadašnjih planiranih 14 dana, za pozitivne nalaze period izolacije smanjen je na 5 dana, a ako sportista u roku od 24 časova ima dva uzastopna negativna testa moći će da nastupa.

Naša reprezentacija će igrati u grupi C, u Segedinu, protiv selekcija Ukrajina, Hrvatske i Francuske. Selektor Srbije, Toni Đerona, saopštio je spisak rukometaša koji će učestvovati na ovom takmičenju.

Na spisku se nalaze Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić, naveo je Rukometni savez Srbije.

Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na poslednjem PCR testiranju, pa će nakon lekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin. Očekuje se i ishod testiranja i lekarskih pregleda Vanje Ilića pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

Raspored utakmica naše reprezentacije u okviru grupe C u Segedinu je sledeći:

  • 13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA
  • 15. januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA
  • 17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA
Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *