SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Vojnici generacije decembar 2021 privode kraju prvu fazu individualne obuke

Prva faza individualnog osposobljavanja vojnika koji su služenje vojnog roka započeli u decembru prošle godine u centrima za obuku Vojske Srbije, privodi se kraju.

Za četrdesetak dana, koliko traje individualna osnovna obuka, vojnici su savladali sadržaje iz taktičke, vatrene i strojeve obuke, osposobili se za korišćenje ličnog naoružanja i opreme, preduzimanje mera zaštite, pružanje prve pomoći i obavljanje dužnosti organa unutrašnje službe, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Realizovano je i stacionarno logorovanje u terenskim uslovima, u okviru koga su vojnici uvežbavali taktičke radnje i postupke u odbrani i napadu i realizovali predviđena programska gađanja iz pešadijskog naoružanja u dnevnim i noćnim uslovima.

Vojnici su bili u prilici da na poligonima u praksi primene stečena znanja, od orijentacije u prostoru, maskiranja i kretanja na bojištu do pravilnog korišćenja sredstava za atomsko-biološko-hemijsku zaštitu i dejstva po pokretnim i nepokretnim ciljevima na različitim daljinama, navodi se u saopštenju.

Oni će posle provere individualne obučenosti biti upućeni u centre za specijalističku obuku Vojske Srbije u kojima će se obučavati za različite vojnoevidencione specijalnosti.

Foto: Vojska Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *