SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Na svim putnim pravcima nastavljena pojačana kontrola saobraćaja

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 9. januara ove godine, otkriven je najveći broj saobraćajnih prekršaja u vreme praznika u poslednjih pet godina, a tokom decembra 2021. godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 osoba, 16 više nego u istom periodu 2020. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin apelovao je na učesnike u saobraćaju, posebno mlade vozače, da poštuju saobraćajne propise, da budu oprezni i odgovorni, jer ćemo samo tako izbeći tragedije, navodi se u saopštenju MUP-a. Ministar je ponovio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku i da se svakom ko pijan i drogiran sedne za volan i izazove saobraćajnu nezgodu sudi za pokušaj ubistva. Saobraćajna policija će nastaviti akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, poručio je on.

Tokom ovogodišnjih praznika, u akciji pojačane kontrole saobraćaja policija je otkrila ukupno 31 828 prekršaja. To je 84 odsto više u odnosu na praznični period prošle godine.

Isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola 2 043 vozača, od kojih je 445 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Pored njih, u službenim prostorijama zadržano je i 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog prekoračenja brzine saobraćajna policija je sankcionisala čak 15 574 vozača, a zbog nekorišćenja pojasa 5 367 vozača, odnosno putnika u vozilima.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijskih uprava, za grad Beograd – 3 510, u Sremskoj Mitrovici 2 313, i u Novom Sadu 1 786.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *