SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Srbija Vesti

U Vojvodini će osnovci pohađati nastavu neposredno a srednjoškolci kombinovanim modelom

Danas se završava raspust za učenike u AP Vojvodini. Odluka Tima za škole je da učenici osnovnih škola od ponedeljka, 17. januara 2022.godine nastavu prate neposrednim radom u školi.

Za razliku od osnovnih škola, za učenike srednjih škola, od ponedeljka će se nastava odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja SARS-CoV-2, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi, dodaje se u saopštenju.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u periodu od 1. januara do 11. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2 084 (0.27%). Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara 2022.godine.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *