SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Srbija Vesti

Ružić: Ne postoje razlozi za odlaganje početka drugog polugodišta

U današnjoj izjavi prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića navodi se da ne postoje razlozi za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) on je rekao da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju, gde drugo polugodište počinje 24. januara, uz napomenu da se prati epidemijska situacija i o modelu nastave odlučuje se na nedeljnom nivou.

Kako je rekao, učenici osnovnih škola u Vojvodini, koji su se danas vratili u školske klupe, neposredno će pohađati nastavu na početku drugog polugodišta, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Još od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih komplikacija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja, rekao je ministar.

Ružić je preneo da je na sastanku Tima za škole skrenuta pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostorija, obavezu nošenja maske tokom boravka u školi, i ujedno naglasio da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije.

On je, govoreći o situaciji na fakultetima, gde je u toku ispitni rok, podsetio na to da je obaveza svakog studenta da polaže ispite na svom matičnom fakultetu, a na snazi je, inače, kombinovani vid nastave.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *