SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Vesti

Brnabić prisutvovala otvaranju deonice auto-puta od Preljine do Pakovraće


Današnjem otvaranju deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Pakovraće, u dužini od približno 11,5 kilometara, prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Otvaranju ovog dela auto-puta prisustvovala je premijerka umesto predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tom prilikom novim delom puta provozala se autobusom.

Kineskim izvođačima prenela je pozdrave od strane predsednika Vučića, i najavila da će on lično doći da im se zahvali i pruži podršku za preostale radove do Požege.

Brnabić je istakla da je važno da se radovi završe što pre, i da se nada da će deo auto-puta do Požege biti gotov do kraja godine.

Tokom vožnje autobusom ona je podsetila na to da se u Srbiji trenutno gradi ukupno 12 auto-puteva i brzih saobraćajnica, čija je ukupna vrednost 3,8 milijardi evra, što pokazuje koliko se Srbija promenila nabolje.

Predsednica Vlade je navela da je nakon današnjeg otvaranja ove deonice ostalo još da se završi nešto manje od 20 kilometara auto-puta do Požege, napomenuvši da je ta deonica građevinski vrlo zahtevna za izvođače, s obzirom na to da je trećina trase u tunelima i mostovima. Dodala je da ima dovoljno novca u budžetu za sve započete projekte, istakavši da uz sve to Srbiji ne raste javni dug.

Otvaranjem deonice auto-puta od Preljine do Pakovraće saobraćajne gužve koje su se stvarale kroz Čačak, naročito tokom sezone letnjih odmora i vikendom, postaće prošlost, jer je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na novu obilaznicu.

Ona je u sastavu deonice auto-puta od Preljine do Požege u dužini od 30,9 kilometara, na kojoj je glavni izvođač kineska kompanija CRBC.

Otvaranju deonice do Pakovraće prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktori „Puteva Srbije“ i „Koridora Srbije“, Zoran Drobnjak i Aleksandar Antić, kao i predstavnici izvođača radova.

Rok za završtetak radova, koji su počeli u maju 2019. godine, na čitavoj deonici do Požege je 36 meseci, a njihova vrednost je 450 miliona evra.

Deonica Preljina–Požega je nastavak projekta izgradnje auto-puta Beograd–Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara, navodi se na sajtu Vlade Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *