SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Raspisani konkursi za rezervne oficire i podoficire RV i PVO

Od danas je na snazi konkurs za slušaoce Kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije, kao i prijem podoficira u Ratno vazduhoplovstvo i PVO.

Na javni oglas za Kurs slušalaca za rezervne oficire mogu se javiti mladići i devojke, sa završenim osnovnim studijama, koji do kraja 2022. godine navršavaju 27 godina ili su mlađi.

Prijave se mogu podneti do 31. marta na portalu eUprave i na šalterima „Pošte“, kao i u nadležnim centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, dok kandidati koji imaju boravište u inostranstvu to mogu učiniti u nadležnim diplomatsko – konzularnim predstavništvima Republike Srbije. Naznačeno je na sajtu Vlade Srbije.

Svi kandidati, koji zadovolje uslove konkursa, upućuju se na selekciju, koja obuhvata psihološku i zdravstvenu procenu, kao i selektivnu padobransku i letačku obuku koja se realizuje u jedinicama Vojske Srbije.

Izabrani kandidati počinju sa kursom 1. septembra ove godine, a oni koji uspešno završe kurs imaju mogućnost prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira roda avijacije.

Takođe, Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije raspisala je i konkurs za prijem 89 podoficira u 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstva, 98. vazduhoplovnu brigadu i 126. brigadu vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja.

Priliku da steknu prve podoficirske činove imaju kandidati do 40 godina starosti, koji ispunjavaju uslove konkursa i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

U zavisnosti od formacijskog mesta, oni će raditi u Beogradu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu i drugim mestima u kojima su razmeštene jedinice RV i PVO.

Na konkursu je najviše pozicija koje zahtevaju tehnička usmerenja stečena tokom četvorogodišnjih srednjih škola, a za pojedina formacijska mesta neophodna je vozačka dozvola „B“ kategorije.

Kandidati i kandidatkinje koji budu imali najviše uspeha tokom selekcije, biće upućeni na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije gde će sticati neophodna stručna znanja za poslove koji ih očekuju.

Polaznici koji uspešno završe obuku postaju kandidati za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Zainteresovani dodatne informacije o konkursima mogu dobiti u nadležnom centru Ministarstva odbrane, nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu, Komandi RV i PVO, kao i na sajtu Ministarstva odbrane na sledećim linkovima – Javni oglas za prijavu kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije roda avijacije i Javni konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u svojstvu podoficira.

Foto: Pexels

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *