SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Zanimljivosti

Pilot odbio da nastavi sa upravljanjem aviona jer se njegova smena završila

Ukoliko se neki posao zasniva na bezbednosti ljudi i uslužnim delatnostima transporta istih, veoma je važno usaglasiti radne zadatke, nevezano od smenskog ili vremenski ograničenim radom.

Međutim, jedan pilot paksitanske aviokompanije, nije mislio tako pa je nedavno odbio da nastavi i završi putovanje, jer se njegova smena završila.

Sudeći prema Gulf News mreži, avion Pakistan International Airlines, nacionalnog avioprevoznika ove zemlje, imao je zakazano poletanje iz Rijada u Saudijskoj Arabiji, kako bi se uputio ka Islamabadu, glavnom gradu Pakistana. Tokom putovanja, avion PK-9754 morao je izvršiti prinudno sletanje u Damamu, Saudijskoj Arabiji, zbog loših vremenskih uslova. Kada je došlo vreme da ponovo poleti, pilot je odbio da to učini, izjavljujući da je njegova vremenska obaveza po pitanju posla završena.

Kada su putnici čuli ovu vest, svi do jednog su potpuno pobesneli i odbili su da napuste avion iz protesta. Kada se situacija gotovo potpuno otrgla kontroli, vlasti su morale da zovu obezbeđenje aerodroma u pomoć da bi se situacija održala pod kontrolom. Hotelski aranžmani kreirani su kako bi putnici mogli da se sklone sa aerodroma i odmore.

Reagujući na ove događaje, zvaničnici PIA kompanije izjavili su da je zbog bezbednosti letelice i putnika, veoma važno da piloti dobro odmore. Čovek za odnose sa javnošću pakistanske avio kompanije izjavio je za The Express Tribune: „Neophodno je da se piloti propisno odmore pre samog leta radi opšte bezbednosti, tako da je učinjeno sve kako bi se to obezbedilo“.

Portparol je takođe uveravao sve putnike da će oni istoga dana leteti i sleteti u jedanaest uveče u Islamabad.

Izvor: Muški magazin

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *