SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Zanimljivosti

Joga je odlična za smanjenje stresa i istezanje mišića

Za razliku od mnogih filozofskih sistema, koji se bave uglavnom misaonim istraživanjem čoveka, života i sveta, sistem joge stavlja naglasak na praktične telesne i psihičke vežbe, u cilju razvoja svih potencijala pojedinca.

Ova drevna veština samorazvoja poreklom iz Indije, veoma je važna u zdravstvenoj prevenciji,ali i rehabilitaciji. 

Ne samo da sagoreva kalorije i pokreće mišiće kombinacijom poza za jačanje i istezanje, već nas usredsređuje na disanje kako bismo se opustili.

Ne kvalifikuju se sve vrste joge kao nešto blisko kardio treningu, ali vrste poput „vinjasa“, „snaga“ i „bikram“, smatraju se umerenom fizičkom aktivnošću jer su fizički izazovne.

Postoji toliko mnogo vrsta joge i moguće je pronaći onaj stil koji je pravi za vas, u zavisnosti od  interesovanja i nivoa kondicije. Takođe možete postepeno povećavati intenzitet tokom vremena. Dodavanje joge u vašu dnevnu rutinu će podjednako koristiti vašem umu i telu.

Vrste joge za sagorevanje kalorija

U zavisnosti od vaših ciljeva, možete odabrati različite nivoe intenziteta joge. Opuštajuća joga kao što su „hatha“ i „Iiengar“ fokusiraju se na disanje i osnovne pokrete, ali drugi oblici joge mogu da vas nateraju da se znojite i da pomognu da dobijete više zategnuto telo.

Ako je vaš cilj da sagorite kalorije i poboljšate izdržljivost, trebalo bi da probate „vinjasu“. Ovaj trening za celo telo povećava proizvodnju toplote, poboljšava koncentraciju i poboljšava kardiovaskularno zdravlje svojim brzim i kontinuiranim pokretom koji se fokusira na svaki mišić na telu, piše The List, prenosi Novosti magazin.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *