SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Vesti

Trening za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama

Jučerašnjem treningu za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, koji se održao na planini Besna kobila, prisustvovao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

„Ovaj trening, koji podrazumeva vežbanje tokom dana i noći, organizuje se kako bi se unapredili znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, da bi bili efikasniji u pružanju pomoći i spasavanju građana i u ekstremnim zimskim uslovima, kao i na nepristupačnim mestima“, naglasio je Čaušić.

Pritom je dodao da Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica.

Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2 195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.

Kvalitetna i redovna obuka kao što je ova je bitna jer tokom zimskih meseci u mnogim situacijama vatrogasci-spasioci samo ATV vozilima i motornim sankama mogu doći do građana kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija, poručio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca, navodi se na sajtu MUP-a.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *