SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Vesti

SNS: Vučić nosilac svih lista, dr Grujičić predvodi listu za parlamentarne, a Šapić za Beogradske izbore

Srpska napredna stranka na izbore 3. aprila izaći će sa listom „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Nakon sednice Glavnog odbora SNS-a, na konferenciji za medije, Ana Brnabić je izjavila:
„Aleksandar Vučić je nosilac svih naših lista, ovo je moto pod kojim izlazimo, ovo je poruka iza koje svi zajedno stojimo zato što sve ono što smo do sada uradili u Republici Srbiji uradili smo zajedno sa našim narodom i građanima. Možemo da se ponosimo našim rezultatima i pokazali da zajedno zaista možemo sve, da Srbija postane pobednička zemlja u svakom segmentu i svakom polju“.

Jednoglasnom odlukom prva na listi za parlamentarne izbore biće dr Danica Grujičić.

„To je osoba koju zna čitava Srbija, osoba koja je najveći stručnjak u Srbiji u oblasti u kojoj radi, jedan od najvećih u Evropi i svetu, osoba koja je spasila hiljade i desetine hiljada života i koja nesumnjivo može da iznese i pokaže sve vrednosti za koje se zajedno borimo“, naglasila je Brnabićeva.

Listu za beogradske izbore predvodiće Aleksandar Šapić.

„Posebno sam ponosna što na našoj listi imamo veliki broj javnih ličnosti, najboljih stručnjaka u svojim poljima, ljudi kao što je pored Dane Grujičić, pod broj dva prof. Stojan Radenović, naš najcitiraniji matematičar, čovek koji je doprineo da Beogradski univerzitet bude među 300 najboljih na Šangajskoj listi, koji srcem i dušem živi za Srbiju, obrazovanje nauku i mlade ljude. Kao treća Jelena Begović, najveći stručnjak u oblasti genetike, koja je tokom pandemije pomogla da otvorimo dve najsavremenije laboratorije u Srbiji, Vatreno oko u Beogradu i Nišu“, rekla je premijerka.

„Ja sam kao član SNS-a neverovatno ponosna na našu listu, mislim da nijedna lista neće moći da dođe blizu naše liste“, istakla je Brnabićeva, dodajući da će „tek od 15, 16. mesta na listi biti članovi SNS-a“, prenosi RTS.

Prema njenim rečima izbori će biti izuzetno teški.

Srpska napredna stranka uskoro će imati još jedan sastanak Predsedništva i Glavnog odbora na kom će doneti konačnu odluku o predsedničkom kandidatu partije.

„Svakako da SNS želi da Vučić bude naš kandidat, to je apsolutno najbolje za Srbiju i jedina opcija koja garantuje da Srbija nastavi da se razvija ovom brzinom“, navela je predsednica vlade.

Istakla je da je cilj da na kraju mandata naredne vlade prosečna plata bude 1 000 evra, a prosečna penzija 500 evra.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *