SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Saveti Život i stil

Tri male tajne koje pomažu da postignete veći uspeh u životu

Nekada je potrebno samo da prezicirate neke stvari u životu i sve će se promeniti iz korena.

Životni treneri, popularno – life coaches, nam ne kažu uvek baš sve za novac koji im dajemo. Postoje male tajne uspeha, a ova tri saveta mogu vam pomoći da ostvarite sve što poželite! Tri saveta koja vam životni trener neće reći su:

Ne postižete svoj cilj, jer ga zapravo niste odredili: Kada budete kristalno jasni sebi i drugima o tome gde ciljate na projektu, u svojoj karijeri ili u životu, svaka vaša odluka će vas približiti ili udaljiti od te vizije. Ako se borite sa velikim odlukama, to može biti zato što nemate jasno identifikovan cilj.

Prestanite da pokušavate da budete dobri u svemu: Ljudi imaju određene snage i kvalitet, i u to treba da usmere svoju energiju. Dok se penju na lestvici na poslu, ponekad preuzimate lažno uverenje da bi trebalo da budete dobri u svemu.

To dovodi do toga da trošite mnogo vremena na stvari u kojima niste dobri, a umesto toga bi to mogli da delegirate. Verujte, ne želite da harizmatični i vizionarski izvršni direktor radi tabele!

Prebacite svoje podrazumevano ponašanje sa kritičkog na radoznalo: Kada dođe do situacije u koju niste sigurni, umesto da budete kritični, pokušajte da budete znatiželjni.

Na primer, ako neko iznese ideju koju ste podelili pre godinu dana kao novu, umesto da kažete: „To sam rekao prošle godine, a vi ste je oborili”, pokušajte sa: “To zvuči kao ono što sam izneo prošle godine. Možete li mi pomoći da shvatim kako je ova ideja drugačija?” To je mala promena, ali može napraviti veliku razliku u vašem stavu, prenosi Sensa.

Izvor: 100posto.ba

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *