SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Raspisani vanredni parlamentarni izbori za 3.april 2022. godine


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 3. april, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Predsednik Srbije je uputio poziv građanima da izađu na izbore i da pokažu sav demokratski kapacitet naše zemlje, dodavši da je prethodni saziv Skupštine Srbije obavio važne zadatke za našu državu, posebno u sferi vladavine prava.

Prema njegovim rečima, narodni poslanici i Vlada obavili su i mnogo drugih važnih poslova, naročito po pitanju ekonomskog napretka.

Vlada Srbije je prethodno usvojila predlog da predsednik Republike raspusti Narodnu skupštinu, zatim je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisao lokalne izbore u 13 lokalnih samouprava za isti datum, 3. april.

Odluka se odnosi na raspisivanje izbora za odbornike skupštine grada Beograda i grada Bora, kao i za skupštine opština Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Medveđa, Knjaževac, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj.

On je najavio i da će početkom marta, 90 dana pred istek mandata predsednika Republike, raspisati predsedničke izbore, koji će biti održani, takođe, 3. aprila.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *