SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekologija Srbija

Ministarka Vujović: udruženim snagama možemo rešavati probleme građana po pitanju zaštite životne sredine


Na jučerašnjem sastanku koji je održan od strane Ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović sa predstavnicima beogradskih opština i lokalnih samouprava iz 12 okruga u Srbiji, razgovaralo se o efikasnijem postupanju po prijavama koje građani šalju putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih beogradskih opština, ali i gradonačelnici i predsednici opština iz Borskog, Zaječarskog, Zlatiborskog, Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovoskomitrovačkog okruga, saopšteno je na sajtu resornog Ministarstva.

Ministarka je istakla da je putem Ekološkog sistema do sada stiglo skoro 1.800 prijava građana, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

Primetili smo da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i te probleme moramo hitno da rešavamo. Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva. Radom Ekološkog informacionog sistema dobićemo bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što nam olakšava da na republičkom i lokalnom nivou planiramo sredstva u budžetu za tu namenu – rekla je Vujović.

Ona je ukazala na to da su predstavnici Ministarstva u više upravnih okruga održali obuke inspektora za rad na aplikaciji „gReact” (Green Reaction), kako bi mogli efikasnije da reaguju na prijave građana.

Potrebno je maksimalno zalaganje lokalnih samouprava i njihovih inspekcija, kako bismo udruženim snagama, na najbolji mogući način, rešavali probleme koji smetaju građanima, poručila je ministarka, ukazavši na važnost potrebe da svi zajedno brinemo o životnoj sredini za dobrobit naših građana.

Foto: Fb profil Ministarstvo zaštite životne sredine

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *